VEGAN GLUTENVRIJE PANNENKOEKEN
Glutenvrij, melkvrij, ei-vrij
Wie zegt dat pannenkoeken niet gezond zijn, heeft deze vegan en glutenvrije versie nog nooit geprobeerd! En je hoeft er niet eens uren voor in de keuken te zwoegen. 3 ingrediënten in een kom, mixen, bakken en klaar ben je!
Wat heb je nodig?
- 400 gram havermeel (glutenvrij en biologisch)
- 950 ml amandelmelk
- 2 geprakte (of gepureerde) bananen
Hoe maak je het?
- Doe de geprakte banaan, het havermeel en de amandelmelk in een kom en mix goed tot er een beslag ontstaat. Doe een beetje kokosolie in de hete pan en bakken maar!
- Neem je liever niet te veel vetten, gebruik dan een pan waarbij je geen vet zoals olijfolie of kokosolie nodig hebt.
- De pannenkoeken zijn van zichzelf al lekker door de zoete smaak van banaan, maar uiteraard kun je nog helemaal los gaan op het beslag en/of de toppings. Je kunt bijvoorbeeld kaneel of koekkruiden (wel de pure variant zonder toevoegingen) aan het beslag toevoegen. Op deze pannenkoeken heb ik een ‘jam’ gemaakt van frambozen en honing (je prakt de frambozen, roert er wat honing door en voila ‘you got yourself a jam’).
- Top je pannenkoeken af met vers fruit of iets anders dat jij lekker vind. De keuze is reuze!
Ga jij dit recept uitproberen?
